קניית דומיינים עם וותק – מה זה אומר ואיך אפשר להרוויח מזה?

קניית דומיינים עם וותק – מה זה אומר ואיך אפשר להרוויח מזה?
כל מי שעוסק בתחום של בנייה ועיצוב אתרי אינטרנט יודע עד כמה חשובה ההתאמה של הדומיין לאופי או לשם של העסק. הדומיין הוא בעצם המקום בשרת ששמור עבור אחסון הנתונים והדאטה של האתר והשם של הדומיין חשוב ומהותי. אם בעבר לא הייתה התייחסות יתרה לשם של הדומיין – היום כבר ידוע בעולם בניית האתרים שחשוב לבחור דומיין שדומה מאד ויש לו זיקה ישירה לשם של העסק או לתחום שבו הוא מציע שירותים או מוצרים. יחד עם זאת, מכיוון שבכל תחום אפשר למצוא שלל עסקים ובעלי מקצוע שמציעים את המומחיות שלהם – ישנם לא מעט מקרים שבהם הדומיין (כלומר השם) הרצוי כבר יהיה תפוס. זו העת עבור הבונה או מקדם האתר לבצע כמה בדיקות שקשורות בדומיין. ייתכן מאד שיהיה מדובר בדומיין שכבר אין בו שימוש, כלומר שהוא היה שייך בעבר לאתר אינטרנט פעיל אך עם הזמן ומסיבות שונות נזנח. המשמעות בפועל היא שהשם של הדומיין יהיה תפוס ואי אפשר יהיה להשתמש בו, אך עם זאת - שהאתר שהדומיין מייצג כלל לא פעיל וייתכן שאפילו ירד מהרשת. בוני אתרים בעלי ידע טכנולוגי רב ומעמיק יידעו למצוא דומיינים כאלה ולהפוך אותם לפעילים. אלה בעצם דומיינים עם ותק.
Facebook
WhatsApp
Email
דומיינים עם וותק

תוכן עניינים

מה זה אומר דומיין עם וותק?

דומיין עם ותק מכונה לעתים קרובות בשפה המקצועית גם דומיין פג תוקף. לפני שממהרים לבחור בו ולעשות בו שימוש חשוב מאד לוודא איזה אתר או תוכן עמדו מאחוריו. אפשר לומר שהמשיכה לדומיין עם וותק קורית מפני שמדובר בשמות ובדומיינים שמייצגים גם מוניטין. אתר שגם אם אינו בתוקף כעת ולא ניתן לגלוש בו – הוא היה מוכר וידוע ולכן אפשר לרכב על ההצלחה שלו. במילים פשוטות אפשר לומר שבעצם דומיין עם ותק הוא לא דומיין חדש שבעל העסק ימציא ביחד עם מי שבונה ומקדם את האתר שלו, אלא דומיין שמישהו כבר קנה, עשה בו שימוש וייתכן שאפילו מנועי החיפוש כבר מכירים אותו (במובן הטוב – או הפחות טוב). במקרים רבים מקדמי אתרים מקצועיים יבחרו בדומיין עם ותק כקיצור דרך בנושא של קידום האתר החדש. במקום להתחיל את מלאכת הקידום מהתחלה, מאפס – אפשר יהיה לעשות שימוש בדירוג שהדומיין כבר קיבל ולהתאים אותו לאתר או העסק החדש שכעת הדומיין מייצג ואליו הוא מפנה. חשוב מאד במקרה כזה לוודא שמקדם האתרים שעובדים איתו ותיק בתחום ובקיא בנושאים הטכניים השונים. כך אפשר להיות בטוחים שהאתר, כמו גם הדומיין, מטופלים בדרך הטובה ביותר וכמובן זו שהכי מתאימה לעסק.

מה כדאי לבדוק לפני שקונים דומיין עם וותק?

כדאי לסמוך על מקדם האתר שהוא מכיר את התחום ובקיא בו. יחד עם זאת, הנה כמה רעיונות לבדיקות שכדאי לבצע לפני שמחליטים לבחור בשימוש בדומיין עם ותק – 

  • מהות הדומיין – מה הוא ייצג? איזו פעילות היו מבצעים בו, דרכו ובשמו? המנגנונים הטכניים של מנועי החיפוש והרשתות החברתיות יודעים לזהות דומיינים שהיה בהם שימוש שלילי (ספאם או תוכן פוגעני, למשל) בהם יהיה קשה למקדם האתר לשפר את המוניטין של הדומיין.

  • למה לבחור דווקא בדומיין זה – בעלי עסקים רבים מעוניינים, כאמור, לתפוס טרמפ על שם של עסק שאולי כבר לא פעיל או ירד מנכסיו. לא בטוח שזה יתברר כרעיון טוב בטווח הארוך. מה שכן כדאי לעשות זה לקחת את הדומיין הזה ולהקים סביבו מההתחלה שפה מיתוגית חדשה מאפס.

  • ניתוח הדומיין על ידי כלים טכניים – בידיו של מקדם אתרים מקצועי יש כלים, שיטות ומיומנויות רבות שבעזרתם יוכל לחקור ולנתח את כל מה שקרה עם הדומיין בזמן שהיה פעיל ויתרה מכך – מה עלה בגורלו מאז נזנח.

  • בדיקת וותק הדומיין – אחד הכלים הטכניים המעניינים ביותר בתחום זה הוא WayBack Machine – כלי אינטרנטי שמאפשר לכם להכניס לתוך תיבת חיפוש את הדומיין המבוקש ולקבל כל התוכן שהיה תחת דומיין זה במהלך היסטוריית האינטרנט כולה. את המידע המתקבל תוכלו לנתח גם מצד התוכן וגם מצד אורך החיים של הדומיין והוותק שלו.

  • עונשים מגוגל או פייסבוק – ניסיון לקשר עמודים או כתובות של הדומיין יהיה כושל במידה והאתר סומן בעבר על ידי פלטפורמות אלה כאתר של ספאם או תוכן שאין בו מידע או ערך. זו יכולה להיות אינדיקציה טובה לשאלה האם אפשר או כדאי לעשות שימוש בדומיין.

  • קשר בין דומיין לבין תוכן – כשמדובר בדומיין ותיק יהיה קשר בדוק בינו לבין התוכן שהיה בו כשהיה פעיל. 

  • שמות מסחריים של מותגים מוכרים – אסור, ומאוד לא מומלץ, לעשות שימוש בדומיינים שמכילים שמות מסחריים של מותגים מוכרים. במקרים מסוימים אפשר יהיה לטעון לפגיעה בזכויות היוצרים ואף בעל עסק לא רוצה למצוא עצמו אל מול תביעה משפטית של חברת ענק או תאגיד.

איך למכור דומיין עם ותק?


האינטרנט מציע לא מעט אתרים שכל המהות שלהם היא מכירה של דומיינים. חלקם יעסקו אך ורק במכירה של דומיינים על פי רצונו ובקשתו של בעל העסק ומי שמקים את האתר מטעמו, אך יש גם לא מעט אתרים שיציעו רשימה של דומיינים פגי תוקף או כאלה שכבר אינם פעילים. מכיוון שאין איסור לעשות שימוש בדומיינים אלה – הרי שאפשר לבחון אותם ורק לאחר קבלת אישור או המלצה ממקדם האתרים – לבחור באפשרות זו. לא מומלץ לוותר על שלבים שונים בבדיקה ועל סעיפים שיכולים לסייע להבין האם כדאי לבחור בדומיין כזה. בכל מקרה של ספק עדיף, כמובן, לבחור בדומיין אחר וחדש בעל שם או זיקה קרובים לשם של העסק או של בעליו.

מחפשים דומיין מסוים? רוצים לקנות דומיין שיתאים לשם העסק שלכם? למכור דומיין בעל וותק? לרכוש דומיין שכבר מחזיק בוותק איכותי כדי לקדם את האתר שלכם? 

בפלטפורמת המסחר של אתר אקטיבו ניתן למכור ולקנות דומיינים מכל סוג! מוזמנים לגשת ולפרסם את הדומיין שתרצו למכור, או לחפש ברשימת הדומיינים למכירה שתרצו לרכוש.

Facebook
WhatsApp
Email
חפשו את הנכס הדיגיטלי הבא שלכם
בחרו סוג נכס
טווח מחיר
טווח מחיר
בחרו תחום
שלחו הודעה לבעל הנכס
הודעה*
שם*
טלפון*
אימייל*
דילוג לתוכן