מה זה נכס דיגיטלי ? (המדריך בתשלום שכרגע בחינם)

מה זה נכס דיגיטלי ? (המדריך בתשלום שכרגע בחינם)
החלטתם שאתם רוצים לקנות נכס דיגיטלי? או שאתם אתם עדיין מתלבטים ורוצים להבין איך זה עובד? מעולה, אנחנו כאן כדי לעשות לכם סדר. קניית נכס דיגיטלי בפעם הראשונה יכולה להיות לא פשוטה, אם לא יודעים איך לעשות זאת נכון. אבל אל תדאגו, אנחנו כאן בשביל למנוע ממכם את כאבי הראש המיותרים, ולכן הכנו את המדריך שיעזור לכם בכל שלב ושלב בקניית הנכס הדיגיטלי הראשון שלכם.
Facebook
WhatsApp
Email
קניית נכסים דיגיטליים - המדריך המלא

תוכן עניינים

מה זה נכס דיגיטלי ? 

היי שמי טוליק הבעלים של אקטיבו ואני מתווך נכסים דיגיטליים ובעצמי בעלים של עשרות עסקים ונכסים דיגיטליים , אז בוא נדבר על נכס דיגיטלי מהו ? , כל חודש בערך 90 אנשים כרגע מחפשים בגוגל את המושג , האתר הזה שבדקתי בו כרגע את החיפוש נקרא Ahrefs או Semrush

כדי לפשט את המושג "מה זה נכס דיגיטלי" שאותו מחפשים בגוגל כרגע כ 90 חיפושים בחודש , אני בעצם עם הכתבה הזו הולך להפוך אותה לנכס דיגיטלי שמתמודד על המילה הראשית שיש לה סך הכול 90 חיפושים בחודש , למה אתה מתמודד על מילה כזו אם כזה חיפושים מאוד קטן , כי פשוט זה יביא לפה קהל של מתחילים שישמחו להכנס לקהילה שלי שמתעסקת בנכסים דיגיטליים , ושם יש מצב שיעשו איתנו עסקה או יקחו קורס למתחילים שבקרוב יושק (כי גם ראיתי שיש חיפוש) בעצם זה בתאכלס נכס דיגיטלי , משהו באינטרנט שיש לו תנועה כלשהי שאפשר להפוך אותה לכסף , זה יכול להיות עמוד פייסבוק , אינסטגרם , אתר , קבוצת ווצאפ ממש הכול! גם כמובן עסקים יותר מסובכים כמו אתרי איקומרס , אמזון , איביי ועוד …

בטח אתם שואלים עכשיו אחרי שהבנתם מה זה "נכס דיגיטלי מניב" ?

מה זה נכס דיגיטלי מניב ? 

אז החיפוש הזה נכס דיגיטלי מניב 100 חיפושים בחודש , ואני דיי בטוח ש 99% מהם הולכים להפסיד כסף ובגדול , למה אני אומר את זה ? פשוט מאוד! כי הם מסתכלים מנקודת מבט של משקיע רגיל שמחפש בעצם משהו להשקיע בו נגיד כמו נדל"ן בארה"ב שיש איזה פיקוח וכאלה דברים אבל בפועל הוא יגיע לחברות קיקיוניות לרוב שיציאו לו הצעה מוזרה כזו שהוא לא יבין לעומק או הצעה שהם יבנו לו נכס דיגיטלי ב X כנס , הבעיה בכל החברות האלה ואני אומר את זה כמישהו שיודע , הם באמת יודעות את העבודה על 2-3 או אפילו 10 אתרים אבל בגלל שכל העסק הזה מתבסס על גודל , אז שגודלים וצריך לספק עוד מכירות ויש תקציב שיווק , אנשי מכירות , משרדים , מנהלים ועוד ועוד , העסק הזה הופך להיות סוג של פירמידה ממש , יש ממש חברות בודדות שלא מאבדות את עצמם , ועושות את זה לאט ובטוח וגם הם לרוב לא מבטיחים הרים וגבהות ויותר סולידיות בצפי.

אז אם שאלתם מה הכוונה מניב , הוא בעצם מייצר הכנסה שזה יכול להיות מפרסום של גוגל או חברות אחרות של פרסום , שיווק שותפים לדוגמא של אמזון , אולי גם מוכר לידים בנישה מסויימת או אולי זה גם וגם וגם ? 

האם כדאי לקנות נכסים דיגיטליים?

השאלה הזו מצויינת האמת , ותלוייה מאוד בבן אדם עצמו ומה הוא מחפש , אני קצת יסביר שזה יעשה שכל לאדם הממוצע שכנראה יגיע לדף הזה כי הוא חיפש לגביי המושג "מה זה נכס דיגיטלי" אם הגעת לפה ואין לך מושג קלוש , לא משנה מה תקנה , תעשה את זה במחיר שהוא יחסית זול לך כדי לשחות מים רטובים , לא חייב הרבה לבדוק וללמוד לפני אבל כן מומלץ לעשות שיחת ייעוץ עם מישהו שמבין , אני במקרה מהתחום ואם תרצה תקבע שיחת ייעוץ פה לא תלוייה כמובן (העלות היא 1500 ש"ח + מע"מ)

במקרה שהחלטת לא לקחת ייעוץ ולחסוך אתה ככל הנראה תשלום על זה בקנייה בכל מקרה אבל כמה שתקנה משהו יותר קטן ככה תפסיד פחות , אתה יכול להתחיל מאתר שמכניס כמה עשרות או מאות שקלים מפרסומות , זה יעלה לך לרוב במכפיל של 30 חודשים בלבד +- ויש לנו לא מעט אתרים כאלה של לקוחות שאפילו לא משווקים אלא מוכרים למתחילים כמוך , פשוט שלח לנו "מחפש אתר למתחילים לקנייה" ההתנהלות בקנייה וגם אחריה תגרום לך כבר ללמוד על הנושא.

אם אתם עדיין לא בטוחים מה זה נכס דיגיטלי והאם כדאי להשקיע היכנסו לכתבה שהכנו בנושא "מה זה נכסים דיגיטליים ולמה כדאי להשקיע בהם"

אז למה לקנות נכס דיגיטליים? 

קניית עסק/נכס דיגיטלי יכולה להתרחש ממגוון סיבות:

  • בעל עסק שרוצה להגדיל את ההכנסות שלו ולקנות אתרים או עסקים דיגיטליים מוכנים בתחומו (למשל, מתווך שרוצה להגדיל את הפעילות העסקית וקונה אתר תוכן בתחום הנדל"ן שיעזור לו לגייס עוד לקוחות).
  • משקיעים שרוצים מקור הכנסה נוסף מעבר להשקעות בשוק ההון או בנדל"ן. אחוזי התשואה של השקעות בנכסים דיגיטליים יכולים להגיע לעשרות ואפילו מאות אחוזים.
  • משווקים, מקדמים וסוכנויות דיגיטל שרוצים להגדיל את הפעילות שלהם על ידי קניית נכסים דיגיטליים בתחומים שונים וקידום הלקוחות שלהם באמצעותם.
  • קניית נכס דיגיטלי כעסק מרכזי – החלטתם שאתם רוצים להקים עסק? קניית עסק דיגיטלי יכולה להוות נקודת פתיחה מעולה לעסק חדש ואפילו להבטיח שתוכלו להתחיל לקבל עבודה מרגע פתיחת העסק.
  • יזמים שרוצים לקדם נכסים דיגיטליים בתחומים שונים ולקדם מיזמים באמצעות נכסים דיגיטליים.

כמובן שיש עוד מגוון רחב של סיבות אפשריות לקניית נכס דיגיטלי. בכל מקרה, הדבר הראשון שכדאי שתעשו לפני שאתם מתחילים בתהליך, הוא להבין מהי מטרת הקנייה.

 

היתרונות של קניית נכס דיגיטליים מניבים 

  • חיסכון משמעותי בזמן – היתרון הבולט ביותר בקניית נכס דיגיטלי מוכן הוא החיסכון בזמן. לא מעט בעלי עסקים מחפשים אנשי מקצוע שיעשו בשבילם את עבודת השיווק. התהליך לרוב יהיה מורכב ויקח זמן רב עד לקבלת תוצאות, במיוחד אם מדובר על עסק חדש. לעומת זאת, אם תקנו נכס דיגיטלי מוכן שכבר צבר מוניטין, תוכלו "לקצר את הדרך" ולהגיע מהר יותר לקהל לקוחות רלוונטי , זה רלבנטי גם לאתרים וגם לכל עסק בדיגיטל בכללי.

 

  • הפחתת הסיכון – כאשר אתם מקימים נכס דיגיטלי חדש, בין אם זה אתר אינטרנט, עמוד ברשתות החברתיות או כל סוג נכס דיגיטלי אחר, אתם אף פעם לא תוכלו לדעת בוודאות האם הנכס יצליח לעמוד במטרות שלו ויכניס לכם כסף. לעומת זאת, כאשר אתם רוכשים נכס דיגיטלי מוכן ופעיל אתם תוכלו לראות מראש את נתוני הפעילות של הנכס, לחקור אותם ולהבין כיצד תוכלו להרוויח ממנו לפני שבכלל הוצאתם כסף מהכיס , מצד שני לא אתם עשיתם את העבודה.

 

  • לעשות Scale לעסק – באמצעות קנייה של עסקים מוכנים אתם בעצם יכולים לגדול בצורה הרבה יותר מהירה , ולא לבנות דברים מ-0 שסתם לסדר את האוזן 

מה חשוב לבדוק לפני קניית נכס כלשהו?

הגענו לשאלה אולי החשובה ביותר. המון אנשים קונים נכסים דיגיטליים, מבלי לברר דברים בסיסיים שיעזרו להם להבין מהי איכות הנכס וכיצד הם יכולים להרוויח ממנו. 

במקרים יותר גרועים, אנשים יכולים לקנות נכס דיגיטלי ולגלות שהם בעצם קנו "חתול בשק". כמו למשל קניית עמוד אינסטגרם שכל העוקבים שלו מזוייפים או במילים אחרות "עוקבים קנויים". 

כמובן שבכל סוג של נכס דיגיטלי יש פרמטרים מסוימים שתרצו לבדוק. למשל, באתר אינטרנט נתעניין יותר בכמות הגולשים החדשים והקבועים, ובדף פייסבוק יעניינו אותנו יותר הנתונים על כמות העוקבים והמעורבות שלהם בדף.

עם זאת, סיכמנו לכם כאן מספר צעדים סופר חשובים, שכדאי מאוד שתבדקו בכל סוג של נכס דיגיטלי:

  • בדקו את המחזור העסקי – כמו כל עסק, גם לנכס דיגיטלי יש מחזור עסקי. הפרמטרים הראשונים שתרצו לבדוק הוא מהם ההכנסות וההוצאות השוטפות של הנכס , חשוב לזכור מחזור הינו הכנסה ורווח הינו (הכנסה – הוצאות) שימו לב שמה שתאכלס מעניין אותכם זה הרווח , תבקשו דו"ח רווח והפסד ממי שאתם קונים ממנו במיוחד עם מדובר על חנות איקומרס , באתרים לרוב פשוט לבקש 12 חודשים אחורה את כל האפיקים שאתר מרווחים פרסומות או אפילייט (או גם וגם)

 

  • בדקו את נתוני העוקבים/גולשים – בקשו מהמוכר שישתף לכם כמה שיותר נתונים על מצב העוקבים/גולשים בנכס, אפשר לבקש לשתף גישה לגוגל אנליטיקס וגוגל סרצ' קונסול אלא כלים בעצם שנותנים לכם אינדיקציה על העסק ממש בצורה מדוייקת , שימו שגוגל אנליטקס מדבר על כל התנועה שמגיעה לאתר וגוגל סר'צ קונסול מדבר רק על התנועה האורגנית , האם מצורף לנכס הדיגיטלי גם רשימת תפוצה? אלו דוגמאות למספר נתונים שאתם צריכים לבדוק. אם אתם קונים סוג נכס דיגיטלי שאתם לא יודעים איזה נתונים אתם צריכים לבדוק בו, התייעצו עם איש מקצוע ונסו להבין מהם הנתונים החשובים והרלוונטים לאותו סוג נכס.

 

  • הכירו את הסיכונים – כמו בכל השקעה, גם בקניית נכס דיגיטלי קיימים סיכונים, וחשוב מאוד לברר אותם לפני הרכישה. יכול להיות שתקנו אתר לידים ולא תצליחו למצוא קונה לאותם פניות שיגיעו מהאתר, יכול להיות שקניתם דף פייסבוק וחודש לאחר הקנייה תעברו על מדיניות הפרסום של פייסבוק והם יחליטו לסגור לכם את הדף. לכל סוג נכס דיגיטלי יש את הסיכונים שלו. לכן, חשוב מאוד שתבררו ותחקרו מראש מהם הסיכונים הקיימים בסוג הכנס שאתם מתכוונים לקנות.

 

  • בדקו מהם סיכויי הצמיחה – עוד נתון חשוב שכדאי להכיר לפני קנייה של נכס דיגיטלי, הוא סיכויי הצמיחה של הנכס. בדקו האם הנכס מיצה את כמות הקהל שהוא יכול להגיע אליה, או שדווקא יש קהל לקוחות רחב שניתן להגיע אליו ובכך להגדיל את ההכנסות של הנכס.  

 

  • האם החלפת הבעלות תפגע בפעילות של הנכס? ישנם סוגי נכסים דיגיטליים בהם החלפת הבעלים של הנכס יכולה לפגוע בו מאוד. למשל, תחשבו על ערוץ יוטיוב שבו בעל הנכס הוא הפנים של הערוץ. נסו להבין מראש איך הקהל יקבל את החלפת הבעלות והאם זה יכול לפגוע בפעילות של הנכס. עם זאת, ישנם המון סוגי נכסים שבה חזות הבעלים לא נחשפת וכך למעשה לא תיווצר שום בעיה בפעילות השוטפת של הנכס.
  • האם עורך דין מלווה את העסקה? כל עוד לא מדובר על עסקאות של אלפי שקלים בודדים, ליווי של עורך דין בתהליך קנייה של נכס דיגיטלי הוא חשוב ביותר. חשוב מאוד שיהיה הסכם רכישה שמסדיר את כל התהליך ביניכם לבין המוכר. הסכם רכישה טוב יכול למנוע הרבה צרות ולעזור לכם לבטח את העסקה במידה מסוימת.

לאחר שתעברו את הצעדים הנ"ל, תוכלו להבין הרבה יותר טוב האם כדאי לכם לקנות את הנכס, איך תוכלו להרוויח ממנו ולמעשה, את כל הנתונים שאתם צריכים כדי להבין האם מדובר בהשקעה נכונה.

ישנם המון סוגים של נכסים דיגיטליים , חלקם יש סקירה רחבה באתר 

  1. אתרי אינטרנט – ישנם כמה וכמה סוגים של אתרים אינטרנט שהם נכסים דיגיטליים נחשבים (אתרי לידים , אתרי תוכן , אתרי אפילייט) 
  2. חנויות אונליין / איקומרס – בקטגוריה הזו נכנסים כל מה שקשור לחנויות פרטיות ב WOO או שופיפיי וגם פלטפורמת Amazon FBA לדוגמא
  3. דפי פייסבוק – דפי פייסבוק נמכרים היום בסכומים יחסית מאוד נמוכים בגלל החשיפה הקטנה שלהם אבל יש לפעמים מציאות (אני בעלים של כזה)
  4. עמודי אינסטגרם – עוד נכס שנמכר לרוב במכפילים נמוכים או לא עושה שום הכנסה בכלל – כאן צריך לבדוק טוב לגביי עוקבים מזוייפים 
  5. קבוצות פייסבוק – קהילות פייסבוק לפי חוקי פייסבוק אסורות למכירה אבל הדבר לא נעכף ואופן אישי אחד הנכסים שאני הכי אוהב לקנות
  6. ערוצי יוטיוב – נכס שמאוד קשה למכור אלא אם הוא כללי מאוד , לי אישית לא יצא לעולם לעשות עסקה בתחום 
  7. אפליקציות – תחום שהוא נחשב מאוד פסיבי בתחום של נכסים דיגיטליים , קצת יותר מסובך להבנה בהתחלה ותחום שאני אישית מאוד מתחבר אליו

כמה עולים נכס דיגיטליים ?

אם שרדתם עד כאן, אנחנו רוצים להאמין שאתם מבינים שהשאלה "כמה עולה נכס דיגיטלי" היא בערך כמו לשאול "כמה עולה דירה". הרי כמובן שהתשובה תלויה באין ספור גורמים. לכן, ננסה לתת לכם כאן מספר נקודות שיעזרו לכם להבין איך מעריכים שווי של נכס דיגיטלי.

 

איך מעריכים את השווי של נכס דיגיטלי?

בשונה מעסק פיזי, בעסקים אינטרנטיים לרוב לא יהיה מלאי ונכסים פיזיים אשר יתווספו לערך הנכס. לכן, שווי של נכס דיגיטלי לרוב יוערך על פי הרווחים הצפויים, המחושבים לפי בסיסי הרווח בעבר ובזמן הנוכחי.

מסיבה זו, במרבית הפעמים נכסים דיגיטליים נמכרים על בסיס מכפיל רווח חודשי. את הרווח החודשי נהוג להכפיל בדרך כלל בטווח של בין 16 ל-36 חודשים. 

לרוב, מחירי המכירה הסופיים (לאחר משא ומתן) ינועו בטווח של 10% מהמחיר המבוקש. זה מצביע על כך שבדרך כלל מוכרים שמעריכים את שווי הנכס באופן ריאלי, יכולים לצפות להשיג תוצאת מכירה בטווח סביר מהמחיר המבוקש.

אך תהליך של קביעת שווי של נכס דיגיטלי הוא לעתים תהליך מורכב ויש נטייה מובנת של בעלי עסקים להעריך יתר על המידה את העסק שלהם.

מכפיל הרווח הנקי משתנה מאוד בין סוגי הנכסים הדיגיטליים ותלוי מאוד גם בנישת השוק הספציפית של הנכס, בסיכון שלו ובסיכויי הצמיחה. עם זאת, מכירה של נכס דיגיטלי ללא רווחים כלל, יכולה להיות משימה קשה אף יותר ולרוב תצריך "הוכחה" של סיכויי הצמיחה של הנכס. 

בנוסף למכפילי הרווח, בהערכת שווי של נכס דיגיטלי צריך לקחת בחשבון את המוניטין שיש לנכס, גודל קהל הלקוחות שיש לו, נכסים נוספים שנלווים לנכס המרכזי, וותק ועוד גורמים רבים שמשתנים בין סוגי הנכסים.

באופן כללי, אם אתם מבצעים מסחר בנכסים דיגיטליים ששווים גבוהה, כדאי מאוד להתייעץ עם איש מקצוע שיעזור לכם לאמוד את שווי הנכס וילווה אתכם בתהליך.

קניית נכס דיגיטלי עם מערכת אקטיבו

אקטיבו היא זירת מסחר אשר משמשת כפלטפורמה של קנייה ומכירת נכסים דיגיטליים. תוכלו למצוא ברשימות הנכסים שלנו אתרי אינטרנט, חנויות איקומרס, עמודים וקבוצות ברשתות החברתיות, דומיינים ועוד.

בעזרת המערכת החכמה שלנו, תוכלו לסנן את תוצאות החיפוש ברשימות הנכסים הדיגיטליים שלנו, למצוא את סוג הנכס המתאים לכם וליצור קשר עם המוכר בקלות רבה.

עם אקטיבו התהליך של קניית נכסים דיגיטליים פשוט מאי פעם! 

Facebook
WhatsApp
Email
חפשו את הנכס הדיגיטלי הבא שלכם
בחרו סוג נכס
טווח מחיר
טווח מחיר
בחרו תחום
שלחו הודעה לבעל הנכס
הודעה*
שם*
טלפון*
אימייל*
דילוג לתוכן